top of page

Reviews van coachees en cursisten

Hennie (cursist): Ik heb ervaren hoe het is om dingen echt los te laten, juist door het schilderen (want dat gaat altijd anders dan ik in mijn hoofd heb). Door het loslaten ontstaan de mooiste dingen! Door de meditaties voorafgaand aan het schilderen ontstaat er verbinding met mijn intuïtieve kant en het mooiste is dat terug te zien op het doek.

Caroline (cursist)
Leuk om te ontdekken bij Christa hoe ontspannend en veelzijdig schilderen kan zijn en met haar inbreng het een soort van ontdekkingsreis wordt die heel prettig is. Christa weet je op de juiste wijze te begeleiden en zorgt voor een hele goede sfeer!

Florence (coachee): Ik heb in totaal 2 sessies gehad bij Christa. De eerste sessie heb ik als heel prettig ervaren. Het voelde al heel vertrouwd en het was ook heel bijzonder om via een tekening met jezelf aan de slag te gaan. Christa geeft je de ruimte en vrijheid om zelf een keuze te maken, door de sessie eerst vrijblijvend en gratis aan te bieden. Om te kijken of het past bij de situatie waar je in zit om verdere stappen te gaan maken! Dit al kan ik zeer waarderen en het voelt daardoor ook zo prettig want er zit geen lading op van een verplichting om bij haar een coachtraject te gaan volgen. Door die ruimte en de manier hoe Christa het aanbiedt, sta je ook veel meer open om deze sessies met haar samen te gaan doen, het geeft al een goed gevoel dat iemand jou wilt helpen, zonder meteen een verkooppraatje te geven. Dit al stel ik zeer op prijs, dat dit bij Christa niet het geval is. Verder heb ik veel herkenningspunten en nieuwe inzichten gekregen over mezelf. Bij de 2de sessie hebben we de eerste tekening er nog even bij gepakt en doorgesproken. Ondertussen had ik ook al een nieuwe tekening gemaakt, het vervolg op de andere, daar zag ik zelf al een hele verandering in en dit heb ik ook bevestigd gekregen van Christa. Wij hebben de sessies via zoom gedaan. Dat was voor mij de eerste keer, omdat het voor mij toen de makkelijkste manier was, dat voelde ook helemaal vertrouwd en heb daar ook mee leren werken. Gezien het in huiselijke sfeer was, praatte dat ook prettig. Ik heb heel veel aan de sessies gehad en het heeft mij meer op weg geholpen en nieuwe inzichten gegeven. Ook de openheid van Christa zorgde ervoor om zelfs over de moeilijkste situaties met haar te kunnen praten. Fijn om het gevoel te hebben dat iemand het ook echt met jou meent. Dit al geeft mij al zoveel ruimte en adem om hier voor nu mee verder te kunnen gaan. Ondanks dat ik Christa net pas ken, voelt het of we elkaar al vaker hadden gesproken. Ik ben ontzettend dankbaar dat Christa op mijn pad is gekomen. Ik voel mij in mijn proces waar ik in zit even niet zo alleen. Ik word erkend als persoon en ik voel dat ik er mag zijn! Dat betekent veel voor mij. Ook de handvatten die ik van Christa heb meegekregen helpen mij op weg om de juiste keuze tes te gaan maken gaan maken. Ik zou het iedereen aanraden om bij Christa een sessie te gaan volgen. Het is een start naar een nieuw begin!

Elise (coachee)De coachsessie gevolgd om eens uit m’n comfortzone te stappen. Ben een ‘denker’, minder een ‘aanvoeler’. En een beetje sceptisch: wat kun je bereiken in zo’n korte tijd? Heeft mij verbaasd hoeveel! Aan het eind had ik, vanuit het onbewust aanwezige, een duidelijk beeld (getekend) van twee voor mij essentiële wensen. Christa, chapeau! 

Jasmijn (coachee)Zelf vond ik het een erg fijne en behulpzame coachsessie. Het was voor mij vooral het laatste zetje wat ik op dat moment nodig had en het liet mij extra nadenken over bepaalde dingen. De affirmatie die ontstond tijdens de sessie, hangt als post it bij mijn bureau, zodat ik er continue aan herinnert word.

Ellen (cursist)Met een groep van 4 vriendinnen hebben wij op 9 juli de workshop intuïtief schilderen gedaan. Wat een leuke dag !! We troffen het met het weer en konden heerlijk in de tuin schilderen. De catering was goed verzorgd, alles vers bereid en in overvloed. De ontspanningsoefening, boswandeling en visualisatie waren erg fijn om in een relaxte sfeer te komen en zo echt vanuit je gevoel de kleuren en materialen te kiezen. Ik zelf heb echt een stukje controle los kunnen laten en heb genoten van het proces zelf i.p.v. me druk te maken over het eindresultaat. Christa heeft me hier zeker bij geholpen door wat suggesties te doen qua technieken. De evaluatie van de 4 doeken aan het einde van de middag leverde bij ons tevens nog een paar mooie gesprekken op. Kortom, deze workshop is een aanrader voor een ieder die zichzelf (en de andere deelnemers) beter wilt leren kennen. 

Wil (coachee)Een creatief coaching sessie bij Christa kan ik iedereen aanraden. Na een fijn gesprek deden we een korte meditatie en daarna kon ik een “schilderij” maken met verf, potloden, stiften etc, waar ik mij geroepen toe voelde. Het schilderij werd besproken en met begeleiding, door gesprekken met Christa, werd het schilderij voor mij begrijpelijk. Ik werd door dit te doen heel ontspannen.

Suzanne (cursist)Ik vond de ontspanningsoefening en de visualisatie tijdens de workshop intuïtief schilderen erg fijn! We hebben heerlijk gezond gegeten. Er zat echt veel aandacht en liefde in en dat paste goed bij de dag!  De locatie was prachtig. Dat begon al bij het aan komen rijden door de bossen en het mooie hek.  De begeleiding was goed. Christa gaf feedback maar op een vrije manier en gaf mij vertrouwen dat ik dit kon. Ik heb ook genoten van haar kalme energie, daardoor kon ik me goed op mijzelf focussen.  Na de workshop teken ik met meer vertrouwen en geniet meer van het proces.  

Dylan (coachee)Christa liet me meteen op mijn gemak voelen, ik ging met veel plezier naar de sessies toe en deze hebben mij handvatten gegeven om problemen anders aan te pakken en rumineren uit de weg te gaan. Ik heb geleerd hoe ik gedachten van me af kan zetten door deze op een andere manier te benaderen. Al had ik geen verwachtingen van Creatief Coaching, Christa heeft mij aan de hand van relevante opdrachten geholpen om mezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan. En dit op een hele leuke manier!

Monique (coachee)Eerlijk gezegd had ik weinig zin in de sessie; ik moest erheen rijden, het was een warme dag. Maar eenmaal in Bennekom, bij Christa, kwam ik terecht in een mooie, koele ruimte. Ik voelde me welkom en ik voelde me veilig. Christa’s begeleiding vond ik erg fijn; ze bracht mij op ideeën en nodigde me uit op verschillende manieren tegen zaken aan te kijken. Ze liet het aan mij over wat ik daarmee wilde doen. Tegen het einde van de sessie had ik eigenlijk geen zin om naar huis te gaan! Ik voelde me een stuk beter dan aan het begin van de middag. Ook in de dagen en weken na de sessie voel ik het positief doorwerken – ik heb het gevoel dat er echt iets is veranderd. Ik heb wat oud zeer kunnen loslaten en dat voelt goed; geeft rust en ruimte. Dankjewel, Christa!

bottom of page